Sağlamlıq

Endokrinoloq naringidən sui-istifadə etməməyi tövsiyə etdi

“Naringi mədə şirəsinin turşuluğunu artırır, buna görə də onlardan sui-istifadə etməməlisiniz”.

Yeniavaz.com xəbər verir ki, endokrinoloq, professor Zuxra Pavlova Telegram kanalında bu məşhur mövsüm meyvəsindən ehtiyatla istifadə etməyə çağırıb.

Pavlova bildirib ki, naringilərdə çoxlu A və C vitaminləri var, ona görə də onları sağlam dəri, dişlər, gözlər və immunitet sistemini gücləndirmək üçün yemək lazımdır.

Həmçinin, həkimin sözlərinə görə, bu meyvə qızdırma salıcı xüsusiyyətlərə malikdir və tərkibindəki antioksidant hesperidin ödəm və hətta varikoz damarlarının müalicəsi üçün dərmanların tərkibinə daxildir. Pavlova qeyd edib ki, bəzi alimlər bu meyvənin tərkibindəki sinefrin maddəsi sayəsində “pis” xolesterinin istehsalını cilovlamağa kömək etdiyini iddia edirlər.

Meyvənin 87 faizi su, 7 faizi şəkər, qalanı turşular, pektinlər, mineral duzlar, qlikozidlər, efir yağları və vitaminlərdən ibarətdir.

Eyni zamanda, endokrinoloq naringi güclü allergen olduğu üçün ondan çox istifadə etməməyi tövsiyə edib. Bundan əlavə, həkimin sözlərinə görə, bu meyvə mədə şirəsinin turşuluğunu artırır ki, bu da qastrit və xoralı xəstələrə zərər verə bilər. Bundan əlavə, naringi suyu diş minasına zərər verə bilər, buna görə də onları yedikdən sonra ağzınızı su ilə yaxalamaq lazımdır. Narginin kalorisi az, lakin şəkəri yüksəkdir. Buna görə də, gündə beş ədəddən çox olmayaraq yemək olar. Meyvə əsas yeməkdən sonra yeyilməlidir, çünki o iştahı artırır.

Bənzər yazılar

Back to top button